![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam taki dylemat jak zrobic wielojezycznosc na stronie. Mam stronke gdzie powinny byc 4 jezyki. Czytalem ze rozne dzialania wplywaja na pozycjonowanie ( co przy moim projekcie jest szczegolne wazne). Coockies, po adresie ip, czy moze lepiej poprostu w roznych katalogach trzamac. Prosze o pomoc. Moze juz ktos robil wielojezycznosc na podstawie jakiegos tutoriala?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
w sesji trzymaj język, i z bazy pobieraj bane gdzie lang=jezyk z sesji .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz cały temat o tym: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44703
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ja zrobiłem kiedyś tak, że miałem plik ze stałymi z danego języka i includowałem plik zależnie jaki język wybrał user. działało bez zarzutów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobilem podobnie jak moj przedmowca "Mlodycompany". Dorzucilem jeszcze automatyczne rozpoznawanie jezyka z przegladarki. Tak ze jak ktos wchodzil z GB to lang ustawial sie na en (jezyk angielski) ale na stronie byla mozliwosc zmiany jezyka i uswawienia zmiennej lang.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze problem jest trudniejszy niz myslalem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja najczęściej robię tak:
1. Dla statycznych stron: robię pliki językowe:
i tak więcej plików w zależności ile chcesz języków. I teraz w pliku, gdzie wyświetlasz dane:
2. dla stron, gdzie np. się dodaje artykuły w różnych językach osobiście korzystam z hintu na bazach danych. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:11 |