Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Serializowanie listy (kolejności elementów), JQyery - Sortable
MarcinTryka

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam prosty przykład. Lista z możliwością sortowania.

1. <script type="text/javascript">
  2. $(function() {
  3. $("#sortable").sortable({
  4. update : function(element, ui) {
  5. alert($(this).sortable("serialize"));
  6. }}
  7. );
  8. $("#sortable").disableSelection();
  9. });
  10. </script>
  11. </head>
  12. <div class="demo">
  13.  
  14. <ul id="sortable">
  15. <li class="ui-state-default" id="l1"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 1</li>
  16. <li class="ui-state-default" id="l2"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 2</li>
  17. <li class="ui-state-default" id="l3"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 3</li>
  18. <li class="ui-state-default" id="l4"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 4</li>
  19. <li class="ui-state-default" id="l5"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 5</li>
  20. <li class="ui-state-default" id="l6"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 6</li>
  21. <li class="ui-state-default" id="l7"><span class="ui-icon ui-icon-arrowthick-2-n-s"></span>Item 7</li>
  22. </ul>

Od dłuższego czasu z tym walczę. Do przykładu dołączonego do jquery UI dodałem funkcje na zdarzeniu "update" robiącą tyle: alert($(this).sortable("serialize"));

Niestety wyświetla mi puste okienko sad.gif Firebug nie zgłasza żadnych błędów. A ja potrzebuję zserializowanej listy do ajaxa bez json sad.gif

Ten post edytował MarcinTryka 3.06.2009, 22:42:34
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
erix

Grupa: Moderatorzy

Kolega chyba nie przeczytał uważnie dokumentacji. tongue.gif
Cytat
If serialize returns an empty string, make sure the id attributes include an underscore. They must be in the form: "set_number" For example, a 3 element list with id attributes foo_1, foo_5, foo_2 will serialize to foo[]=1&foo[]=5&foo[]=2. You can use an underscore, equal sign or hyphen to separate the set and number. For example foo=1 or foo-1 or foo_1 all serialize to foo[]=1.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:07