![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Jestem początkuący w tematyce php i mysql więc zwracam się z gorąca prośbą o pomoc.
Mam taki problem. Tworze dla swojej stronki swojego rodzau "CMS", czyli robie panel gdzie mogę edytować podstrony mojej niewielkiej strony (ok. 30 podstron). Tresc podstron umieszczona jest w bazie danych i stamtad odczytuje dane po wywolaniu ich z menu. Problem pojawił się w momencie jak na części podstron korzystam, z php do wyświetlenia pewnych informaci również zawartych w bazie danych. A mianowicie, mam podstroną o treści powiedzmy: ... <table> <tr> <td> <?php echo $jakas_zmienna; ?> </td> </tr> </table> Po wywolaniu tej podstrony pojawia się problem ponieważ nie czyta mi i nie wykonuje kodu php. Myslalem ze bedzie to dzialac podobnie jak przy includowaniu plikow, ale niestety nie jest tak. Jak moglbym to rozwiazać? Strony edytuje za pomoca FCKeditor. Prosilbym o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakieś błędy? Może nie zapisałeś jako .php ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
evalem probowalem, ale rowniez nie dziala.
bledow nie pokazuje zadnych. poprostu jest puste miejsce gdzie powinien byc kod php. po zastosowaniu eval(); z wyrażenia np. $zmienna='cos'; echo $zmienna; zostawalo mi ='cos' echo ; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no bo eval wykonuje kod php. Jak ty masz mieszanego html z php to musisz to jeszcze umiejetnie uzyc....
|
|
|
![]()
|
|
ok, udalo sie rozwiazac jakos kwestie wyswietlania zawartosci,
przenioslem sie narazie na pliki. z baza wciaz nie dzialalo. ale mniejsza oto, jak dla mnie moze byc to oparte o pliki, nie ma problemu. strone mam mala wiec moze tak byc. kwestia edytowania. dajac do edycji strone o zawartosci: w fckeditor pojawia mi sie takie cos: czy jest jakis sposob aby fckeditor czytal kod php brany z pliku? plik otwieram za pomoca
nastepnie w miejscu gdzie dodaje sie do fckeditora linijke ze zrodlem:
czemu fckeditor nie czyta php? mozna to jakos zmienic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:53 |