Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Upload plików na serwer na localhoscie
grzegosh

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam problem, przeszukałem google, ten portal ale nie znalazłem rozwiązania błędu w uploadzie.
Używam vertigo serv, kiedy całą stronę, wraz z uploadowaniem pliku wrzuciłem na server nazwa.pl to działało. Na localhoscie używając vertigo nie działa...

Błąd wyglada następująco:

Warning: move_uploaded_file(C:\Program Files\VertrigoServ\www azwa_dziala\images\avatars\gk.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Invalid argument in C:\Program Files\VertrigoServ\www\nazwa_dziala\moduly\show_user.php on line 15

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move 'C:\Documents and Settings\Grzesiek\Ustawienia lokalne\temp\php9B4.tmp' to 'C:\Program Files\VertrigoServ\www azwa_dziala\images\avatars\gk.jpg' in C:\Program Files\VertrigoServ\www\nazwa_dziala\moduly\show_user.php on line 15
Plik: gk.jpg o rozmiarze 11239 bajtów został przesłany na serwer!

Kod po otrzymaniu pliku z formularza:
  1. <?php
  2. $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name'];
  3.            $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name'];
  4.            $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size'];
  5.  
  6.            if(is_uploaded_file($plik_tmp))
  7.            {
  8.                move_uploaded_file($plik_tmp, "C:Program FilesVertrigoServwww\nazwa_dzialaimagesavatars$plik_nazwa");
  9.                echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze
  10.                <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!";
  11.            }
  12. ?>
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 18:15