![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do opisu problemu podam krotki schemat
index.php - mam okno mam okno frameworku EXTJS gdzie motoda load wywoluje jakistam.php jakistam php startuje interval ktory zwraca mi aktualna wartosc, ktora jest aktualizowana w moim EXT JS okienku... Przy zamknieciu tego kienka chcialbym ten interval zlikwidowc... w tym celu wywoluje jakistam.php z parametrem POST[action] = stop uproszczony schemat jakistam.php if post[action] = load script var xyz = setinterval(ajaxrequest(),60000) /script endif if post[action] = stop script clearinteval(xyz) /script endif niestety takie cos nie dziala... interwal nie zostaje wylaczony... Wie ktos moze jak to zrobic? Z gory dziekuje za odp. Ten post edytował adamli 3.06.2009, 10:20:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, może to jest wewnątrz funkcji? Sprawdź w Firebugu/innej konsoli, czy ta zmienna jest widoczna w momencie kasowania stopera.
Poza tym, JS jest wrażliwy na wielkość znaków w nazwach zmiennych. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:32 |