![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
zastanawiam się czy jest taka możliwość, żeby ustawić w generate.yml (backend) akcję, do której ma być przekierowanie po dodaniu nowego obiektu. przeglądające metodę processForm klasy autoModulxActions wydaje mi się, że nie da się - na sztywno jest przekierowanie albo na edycję danego obiektu albo na pusty formularz (tworzenie nowego boiektu) - w zależności od tego, który button się kliknie - czy Save czy Save and add. czy jest jakaś opcja, której nie widzę czy tylko pozostaje nadpisanie metody processForm ? pozdrawiam -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IIRC niestety trzeba nadpisać całą akcje, ale głowy sobie uciąć nie dam.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w generator.yml nie da rady. trzeba nadpisać akcję tak jak napisał Crozin
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak zrobiłem, ale myślałem, że jest coś bardziej elastycznego jak cały generate.yml:)
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc im więcej działa z Symfony i im więcej bardziej skomplikowanych rzeczy robię, tym mniej używam tego pliku. Na początku myślałem że da się tam zrobić wszystko. A okazuje się prawie nic. W dodatku jeśli dobrze zrozumiałem, chcą od niego trochę odejść twórcy Symfony.
|
|
|
![]()
|
|
Szczerze mówiąc im więcej działa z Symfony i im więcej bardziej skomplikowanych rzeczy robię, tym mniej używam tego pliku. Na początku myślałem że da się tam zrobić wszystko. A okazuje się prawie nic. W dodatku jeśli dobrze zrozumiałem, chcą od niego trochę odejść twórcy Symfony. ale ten admin generator jest do podstawowych zadań. wg mnie i tak sporo rzeczy można dzięki niemu zrobić. wiadomo, że każdej funkcjonalności tam nie zaimplementują, ale do podstawowego zarządzania nadaje się doskonale. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:54 |