![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
mam problem z dodaniem artykułu do odpowiedniego menu. Są 2 tabele: artykulu -id -id_kategoria (indeks) -nazwa (var) -tresc (var) kategoria (czyli menu) -id -nazwa (var) Mój formularz wygląda tak: Kod <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post"> <label>Dodaj do menu:<br /> <select name="id"> <option>Wybierz menu</option> <?php $listamenu = mysql_query ("SELECT * FROM kategoria ORDER BY id ASC" ); while ($row = mysql_fetch_object($listamenu)) { echo "<option value=\"$row->id\">$row->nazwa</option>"; } ?> </select> </label><br /> <label>Dodaj tytuł:<br /> <input name="nazwa" maxlength="40" /> </label><br /> <label>Dodaj artykuł:<br /> <textarea name="tresc" rows="10" cols="40"></textarea> </label><br /> <input type="submit" value="Dodaj" /> </form> Potem Kod <?php if(!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['nazwa']) && !empty($_POST['id'])) { $id = $_POST['id']; $tytulartykulu = $_POST['nazwa']; $trescartykulu = $_POST['tresc']; $sql = ("INSERT INTO artykul(nazwa,tresc,id_kategoria) VALUES('$tytulartykulu', '$trescartykulu', '$id_kategoria')"); if (mysql_query($sql)) { echo "<p>Dodano nowy artykuł</p>"; echo "<p><a href=\"index.php\">Powrót</a></p>"; } else { echo "<p>Błąd podczas dodawania artykułu</p>"; } } ?> i cały czas jest błąd przy dodawaniu artykułu Macie jakieś rozwiązania?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Choroba, szklana kula się zepsuła...
Przeczytaj, co mam w stopce czerwonymi literami napisane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tak
Skąd się bierze ? '$id_kategoria' Nie powinno tam być $id ? Po za tym zobacz tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacytuj blad jaki masz zwracany tak ciężko cokolwiek powiedzieć bo może to zależeć od wielu czynników.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:41 |