![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma m takie pytanie ostatnio spotkałem się z czymś takim a mianowicie pola tekstowe w bazie były typu blob.
Troche mnie to zdziwiło no ale cóż człowiek wkońcu całe życie się uczy. Wy też tak robicie jak tak to w jakim celu ? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Myślę że informacje zawarte w Wikipedii na ten temat będą dla Ciebie zupełnie wystarczające.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat stosowany w szczególności do przechowywania danych multimedialnych, takich jak grafika, muzyka czy filmy. tak w Wikipedii pisze i tyle to ja wiedziałem ale co daje trzymanie w nim danych tekstowych bo ja do takich rzeczy używam typu text? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przede wszystkim większa ilość miejsca na dane.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a w pole typu text chyba też mogę wpisać ile mi się podoba?
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
patryczkowy, jak ktoś uzył bloba do tekstu, tzn że nie wie co do czego użyć, to tak samo jakby chciał użyć varchar(32768) zamiast int'a.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:06 |