![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki plik xml:
Kod <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <Authors> <Author Id="th0rpp905qbg5p" DateModified="2007-04-24T13:05:22+01:00"> <NameFirst>Tomasz</NameFirst> <NameLast>Arendarski</NameLast> </Author> </Authors> Przy pomocy php chciałbym pobrać sobie wartość Id oraz DateModified, tylko nie wiem jak:) czy mogłby ktoś dać mi jakąś wskazówkę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/book.simplexml.php
http://pl2.php.net/manual/pl/book.dom.php do wyboru do koloru ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Staralem się użyć SimpleXML skopiowałem przykład z strony
Kod <?php $string = <<<XML <a xmlns:b> <foo name="one" game="lonely">1</foo> </a> XML; $xml = simplexml_load_string($string); foreach($xml->foo[0]->attributes() as $a => $b) { echo $a,'="',$b,"\"\n"; } ?> i wywala mi takie bledy Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 1: parser error : Specification mandate value for attribute b in D:\prace\x-project\index2.php on line 8 Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: <a xmlns:b> in D:\prace\x-project\index2.php on line 8 Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: ^ in D:\prace\x-project\index2.php on line 8 Fatal error: Call to a member function attributes() on a non-object in D:\prace\x-project\index2.php on line 9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Mmmm, prolog XML musiał być smaczny. [;
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem ale nic to nie pomaga przy moim problemie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem ale nic to nie pomaga przy moim problemie No coś Ty.Ale by było jakbyś nie zrozumiał ale jednak pomogło ![]() Funkcja simplexml_load_string() przyjmuje jako argument dokument XML w postaci łańcucha znaków. To co Ty przekazujesz to nie jest dokument XML. ~erix zasugerował, że coś zjadłeś ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:32 |