![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dopiero zaczynam w php i mam problemik ze skryptem i nie za bardzo wiem oco chodi. Pomóżcie
<html> <p><h3>DODAJ PIZZE</h3></p> <form action="form.php" method="get"> <div> rodzaje <br /> <input type="varchar" name="rodzaje" /><br /> skladniki <br /> <input type="varchar" name="skladniki" /><br /> cena <br/> <input type="varchar" name="cena" /><br/> <input type="submit" value="dodaj" /> </div></form> <?php $rodzaje = $_GET['rodzaje']; $skladniki = $_GET['skladniki']; $cena = $_GET['cena']; if($rodzaje and $skladniki and $cena) { $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', '') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('pizzeria', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); $ins = @mysql_query("INSERT INTO pizza SET rodzaje='$rodzaje', skladniki='$skladniki', cena='$cena' "); if($ins) echo "Rekord został dodany poprawnie"; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; mysql_close($connection); } ?> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) uzywaj bbcode
2) nie powiedziales jaki blad ci sie pokazuje 3) po zapytanie daj
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:21 |