![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miłego czytania
![]() http://paste-it.net/private/waf2702/ Wstawiłbym na forum, ale cholercia jest tego 51KB, a forum nie przyjmuje nawet 10KB logów :/ PS. przedwczorajsze wystąpienie Pana cojacka było równie dobre:
Wyświetlało true dla przypisanych na poczatku wartości z określonego zakresu ![]() Po jakiejś godzinie uświadamiania znalazł u siebie błąd i przyznał racje ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
First!
Powód edycji: No i po co takie posty? zanotowane (cysiaczek)
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi
![]() Ale trzeba przyznać że grzeczni byliśmy ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hahahahhahahahahahah
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hahahahhahahahahahah xDDWbrew pozorom, to cojack ma rację a reszta pier**li głupoty :) widać, że mają kiepsko ze stroną teoretyczną informatyki :) @NULL: typy danych w assemblerze wyglądają zupełnie inaczej niż byś sobie to wyobrażał. Asm jest bliższy braku typów danych niż posiadaniu ich. i C/C++ nie jest dla masochistów :) zaimplementuj mi jakąkolwiek strukturę danych w PHP nie używając tablic asocjacyjnych, które same w sobie są już strukturą (dosyć złożoną w porównaniu z tablicą) danych. Nie da się, a implementowanie wszystkiego ( i tak wszystkie nie zaimplementujesz ) na tablicach asocjacyjnych to już z lekka parodia tych struktur. Tyle, że dla aplikacji CRUD, to tego nie zauważysz nawet ;-) @cichy: Cytat <cichy> Sh4dow: tak sie zastanawiam w czym napisali .net/asp , jave , ruby ... z całym szacunkiem ale... rzal.edu.pl ;-)
<cichy> a przeciez te jezyki maja w chuuuj wieksza funkcjonalnosc niz np takie c/c++ Ten post edytował nasty 2.06.2009, 00:24:15
Powód edycji: Proszę nie używać wulgaryzmów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@cichy: z całym szacunkiem ale... rzal.edu.pl ;-) Wyrywasz z kontekstu. Sens był taki że to co można w jednym języku np skryptowym, napisanym w innym języku (co chyba oczywiste) nie ogranicza się tylko do funkcjonalności języka w którym został napisany. Może być rozszerzony o choćby dynamiczne rzutowanie typu o którym była mowa. Gadanie że skoro w kodzie C zmienna przypisywana w php ma typ void, więc w php nie ma typu, jest pieprzeniem na maxa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <cichy> w c nie ma obiektow, a mimo to w php są! na podobnej zasadzie jak w C są deskryptory plików.Wyrywasz z kontekstu. Sens był taki że to co można w jednym języku np skryptowym, napisanym w innym języku (co chyba oczywiste) nie ogranicza się tylko do funkcjonalności języka w którym został napisany. Może być rozszerzony o choćby dynamiczne rzutowanie typu o którym była mowa. Gadanie że skoro w kodzie C zmienna przypisywana w php ma typ void, więc w php nie ma typu, jest pieprzeniem na maxa. look: Kod struct _zval_struct { Coprawda, w PHP jako tako jest imitacja typów, ale powiedz mi co to jest za typ zmiennej który jest przechowywany jako string? (zend_uchar type)?
zvalue_value value; zend_uchar type; zend_uchar is_ref; zend_ushort refcount; }; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Odpuść nasty to nie ma sensu, kółko wzajemnej adoracji wie lepiej.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
A ja powiem ze wy wszyscy *** bez sensu, co za roznica czy jest to typ zmiennej czy czwarty rozdzial ksiegi o scientologi ? Jaka to ma roznice i wplyw na moja prace jako programisty akurat w jezyku php ? Dam wam chwile do namyslu
Zaden. Mnie ta "rozmowa" rozbawia jako calosci, marnujecie godziny na spieranie sie o cos co nie ma najmniejszego znaczenia (chyba ze ktos jest devem z zenda ale tu nie o nich mowa). Te zmienne/typy/srypy/tablice/suwnice dzialaja jak powinny, a jak to jest od kuchni mnie dosc skutecznie wali. A i na marginesie, nasty jest w "kolku" (w jakimstam sensie) ;p Ten post edytował hwao 1.06.2009, 18:34:50
Powód edycji: Proszę nie używać wulgaryzmów
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zreszta jak nie ma typow zmiennych to o wiele lepiej nie trzeba bawic sie za kazdym razem co i kto co ma zwracac etc...
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cojack PHP samo ustala typ zmiennej na podstawie kontekstu, np. mamy:
$a = 5 to PHP ustala, że $a ma typ int $b = "5" to PHP ustala, że $b ma typ string Jak nie chcesz żeby PHP za Ciebie ustalało typ zmiennej to możesz skorzystać z funkcji settype(). Rozumiesz ? PS. Wyśmiewanie się z cojack to nie jest dobra droga........ Ten post edytował nieraczek 1.06.2009, 19:57:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
~Cojack mówi o poziomie wyżej - języku C, dla którego zmienne php mają typ void, ale te dane zawierają w opisie typ zmiennej widocznej dla języka php. Jeśli to dobrze zrozumiałem, to to zdaje (nie znam C) się mieć sens. Mam nadzieję tylko, że nie mieszasz ~Cojacku typu zmiennej php i typu zmiennej php w c. Te pierwsze po prostu są. Wynika to z tego, że dla programisty php to, co dla Ciebie jak programisty C jest daną, dla niego jest typem podstawowym przechowującym dane.
Pozdrawiam, Leśniczy -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
bla bla bla a wszystko i tak sprowadza się do 0 i 1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten dialog jest jak spór młodzieńców o to, czy kobiety lubią dużego.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nasty: masz juz 600 postow
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
<sweetMr00chny:phala>w jegom podpiśe widatź</sweetMr00chny:fala>
Jak ja się cieszę, że to hydepark. ;p -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Już nie widzisz, co masz w sygnaturce?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:59 |