![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Otóż w bazie danych wszystkie znaki specjalne mam poprzedzone ukośnikiem (\', \" itp.) Generalnie czy jest jakaś funkcja w Doctrine która przefiltruje mi pobrane dane z bazy i usunie te ukośniki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zostaw je, one po cos sa w koncu.
przy wyswietlaniu daj jakies stripslashes i juz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@murwazy: to zes wymyslil, to ze zostaly bezsensownie dodane (bo pdo w doctrine sobie radzi z wstawianiem wszystkich znakow do bazy) to zapomniales?
@Sajrox: magic_quotes wylacz http://pl2.php.net/manual/pl/security.magi...s.disabling.php -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@murwazy: to zes wymyslil, to ze zostaly bezsensownie dodane (bo pdo w doctrine sobie radzi z wstawianiem wszystkich znakow do bazy) to zapomniales? @Sajrox: magic_quotes wylacz http://pl2.php.net/manual/pl/security.magi...s.disabling.php niezla rada, nie ma co. Ta opcja jest PRZESTARZAŁA od PHP 5.3.0 i USUNIĘTA w PHP 6.0.0 Używanie tej opcji nie jest zalecane. wiesz, nauczony doswiadczeniem zostawiam to wlasnie w tej formie i wszystko gra Ten post edytował murwazy 2.06.2009, 08:52:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to że w bazie mają zostać ukosniki jednak przy pobieranie i wyświetlaniu danych z bazy ukosniki powinny zostać usuniete przy danych wyświetlanych. Jednak w bazie mają pozostać cały czas.
W sumie już poradziłem: W klasie która używam do generowania szablonów dodałem aby dla zmiennych które powinny się wyświetlać dodawało stripslashes() po prostu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:27 |