![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić zegar taki jak w tym artykule http://republika.onet.pl/992,33,1,fabryka.html....
Niby wszystko jest w porządku jak na tym rysunku, ![]() ale po wciśnięciu Test Movie, wychodzi coś takiego... ![]() zegar działa w "porządku" tzn. wskazówki się dobrze obracają i wyznaczają odpowiedni czas, ale w polach tekstowych Dynamic Text nie widać wszystkich cyfr, a skazówki zegar obracają się w miejscu, w którym nie powinny... może mi ktoś pomoc to ustawić i wytłumaczyć od czego to zależy.... -------------------- Trochę historii...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W symbolach (u ciebie movieClipach) wskazowka powinna zaczyna sie od punktu 0,0 i rysujesz ja w prawym kierunku ->
Dla czasu dales za mala wielkosc pola, poszerz je i zmniejsz lekko czcionke, -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedne problem. Chodzi o to, że przy zegarze cyfrowym chciałbym wstawić przed liczby od 0 - 9 dodatkowe zero, np. zamiast 9:1:9 było 09:01:09.
To jest fragment kodu odp. za wyświetlanie zegar cyfrowy. Cytat sec_ = Math.round(sekundyZegar % 60);
min_ = Math.floor(minutyZegar % 60); hr_ = Math.floor(godzinyZegar % 24); -------------------- Trochę historii...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
To dostaw 0 przed liczba jezeli jest mniejsza od 10 i tyle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem, to chciałem zrobić tylko nie wiedziałem, jak w akction script łączy się ciągi. Próbowałem przez ".", ale wyskakiwały mi błędy. Ale już znalazłem w ebook-u rozwiązanie.
-------------------- Trochę historii...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 16:04 |