![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisze strone, która znajduje sie póki co w katalogu /store/ stworzonym przeze mnie w public html na serwerze.
Link do niej wyglada tak: www.adres.com/store/file.php?name=jan&surname=kowalski&zmienna=cosjeszcze za pomocą mod_rewrite ustawiłem dostęp do tej strony poprzez adres www.adres.com/jan-kowalski/zmienna/ jednak jest jeden problem - obrazeki umieszone w pliku jako np.
po wejsciu na strone z adresu przepisanego jako mod_rewrite nie sa otwierane z lokalizacji w ktorej są, czyli www.adres.com/files/ tylko przepisywane na www.adres.com/jan-kowalski/zmienna/files :/ mam nadzieje ze opisalem dosc jasno problem, przeszukalem forum, rowniez google i nie moge znalezc rozwiazania.. moj .htaccess to poki co:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaczynaj linki od "/" lub dodaj <base href="" /> w head
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaczynaj linki od "/" pamietaj, ze mam wszystko w podfolderze store. Kiedy nadam np obrazkom postać
zdjęcia zamiast być wyświetlane z store/files beda chcialy byc wyswietlane z /files. A nie chce dodawac do kazdego linku /store/ bo jest to jedynie folder przejściowy (oczywiscie moznaby bylo dodac jakas zmienna ale wg mnie troche bez sensu). lub dodaj <base href="" /> w head działa. Choc nie do konca jestem zadowolony z takiego rozwiązania. Nic innego juz sie nie da wymyslic? edit: z reszta to rozwiazanie powoduje problemy w miejscach gdzie mam sesje :/ Kod Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /adresdopliku/ucp.php:2) in /adresdopliku/ucp.php on line 128
Ten post edytował Blackall 1.06.2009, 00:47:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to polecamy z zapoznaniem się ob_start.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:37 |