![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Skąd: United Kingdom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
cze
jak zapisać treść bloku z umieszczonym kodem java script <?php echo '<span onclick="PokazAkapit('sekcja3');" id="link">link</span>'; ?> chodzi o pojedyńcze apostrofy, są istotne bez nich kod nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Skąd: United Kingdom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jakoś to nie rozwiązuje to mojego problemu bo jak dam tak:
Kod <span onclick="PokazAkapit(\'sekcja'.$io.'\');" id="link"> to skrypt nie działa, dodam że plik ładuje się przez include, a javascript jest dołączony zewnętrznie, to jest tylko odrobina fragmentu ta zmienna podstawia liczbę. dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To napisz, może np. błąd jaki się pojawia w firebugu lub czymś innym bo moim zdaniem brakuje na tym forum jasnowidzów. Niestety za małe fundusze by jakiegoś pozyskać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie skorzystasz z mojego kodu? - tak jest najprościej i najszybciej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
wszysko jest w kodzie php i działa w pętli może dam jednak więcej z przykładu
szczerze to już nie trzeba jakoś podszedłem do tego jeszcze raz i działa, a chciałem zrezygnować z podejścia, ostatecznie takie rozwiązanie działa Kod <?php $i = 0; $katalog = opendir("websurfer/php/"); $ilosc = "0"; while(false !== ($czyt = readdir($katalog))) if($czyt != "." && $czyt != ".." && $czyt != "include" && $czyt != "dostep.php" && $czyt != "wyloguj.php" && $czyt != "backup") { $ilosc++; $i++; $o=fopen("websurfer/php/$czyt","r"); $p=fread($o, filesize("websurfer/php/$czyt")); fclose($o); $czytadd = basename($czyt, ".txt"); $tre=' <a rel="nofollow" name="'.$czytadd.'"></a> <a rel="follow" href="#surferup" class="wpis" title="'.$czytadd.'" style="width:10px; height:10px; "></a> <span onclick="PokazAkapit(\'sekcja'.$i.'\');" id="link">'.$czytadd.'</span><br> '; echo $tre.'<div class="web" id="sekcja'.$i.'" style="display:none;">'.$p.'</div>'; } ?> nie trzeba czytać całości chodzi o to że javascript działa, czyli span odkrywa ukrytą zawartość bloku div dzięki ! Ten post edytował glass 2.06.2009, 19:24:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 14:23 |