![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chce zrobic cos takiego, ze przy wyborze opcji z selecta pojawi sie formularz z domyslnymi wartosciami wybranymi z bazy wg pola select (do tego momentu jest ok).
Następnie w razie potrzeby je zmienic, wcisnac ZMIEN i tutaj powinny sie aktualizowac rekordy w bazie - jednak sie nie aktualizuja :].
Z tego co udalo mi sie zauwazyc, po zatwierdzeniu selecta ani w tablicy post, ani w tablicy global nie ma zmiennej 'nameselect' - pewnie to uniemozliwia dalsze operacje. Jakies pomysly? Ten post edytował starter91php 31.05.2009, 11:30:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To logiczne, że nie ma w $_POST zmiennej 'nameselect' skoro Twój formularz wygląda tak:
Chyba powinieneś poszukać jej tu: $_POST['nazwa'] A te globals to skąd pochodzą? Kiedy nadajesz im jakieś wartości? I do czego są Ci w ogóle potrzebne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robilem wczesniej na post zamiast globals, wynik byl ten sam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
To pole tekstowe jest do aktualizacji rekordu w bazie, wiec pod $_POST['nazwa'] znajduje się ta nowa wartosc, $_POST['nameselect'] jest tylko jej wartoscia domyslna :] Nie wiem skad mam wziasc ta pierwotna (wybrana wartosc z selecta), przy aktualizacji rekordow w bazie, bo po kliknieciu ZMIEN w tablicy $_POST i w $GLOBALS pozycji 'nameselect' juz nie ma :| ps. globals zamienione na post, moze bedzie czytelniej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak ty sobie wyobrażasz, żeby pod indeksem 'nameselect' była zmienna skoro nie inicjujesz jej w formularzu ?
Chcesz, żeby się pojawiła ? Kod <input type="hidden" name="nameselect" value="<?php echo $_POST['nameselect']; ?>" />
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:36 |