![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałam MySQL wzorując się na książce "PHP i MySQL vademecum profesjonalisty". Jednak nie wszystko idzie tak gładko jak tam pisze.
W wierszu poleceń wpisuje c:\mysql\bin\mysqlshow żeby sprawdzić poprawność i wszystko jest ok. Wygląda na to że wszystko zainstalowane jak trzeba. Ale jak wpisuje w wierszu use mysql to wyskakuje "Access denied.... ". Wykonałam wszystkie czynności jakie były opisane w książce. Jaki może być powód i co trzeba jeszcze skonfigurować? Widziałam, że część tutaj zna tą książkę, więc liczę na waszą wiedzę i pomoc. Z góry dzięki. Ten post edytował Vill 30.05.2009, 20:27:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Mógłbyś napisać co Oni tam napisali?
Jako jaki user się logujesz? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz w konsoli
Kod mysql -h localhost -u root -p Powinna pojawic Ci sie prośba o haslo... Wpisujesz je i jazda ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak też próbowałam, ale wtedy pisze: Access denied for user 'root'@'localhost' <Using password: YES>
W książce pisze, że najpierw trzeba usunąć anonimowego użytkownika, no ale nie mogę się z bazą połączyć. Ten post edytował Vill 31.05.2009, 11:16:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może zainstalowałem serwer krasnala ? w podręcznikach dla początkujących często wykorzystują . Wtedy masz
localhost - root - krasnal ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może być też tak że konto root jest bez hasła.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam Apache.
Już rozwiązałam problem. Ale dzięki za chęci ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:49 |