![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak w temacie, mam wy listowane pewne dane(imię, nazwisko) przy każdym imieniu i nazwisku pojawia się pole wyboru, po wybraniu pewnej opcji i wciśnieciu przycisku dalej do tabeli dodaje się tylko pierwszy rekord. Czy mysql ma możliwość dodania kilku rekordów do tej samej kolumny w tym samym czasie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest, ale fajnie byłoby zobaczyć kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry ;p
więc wszystko składa się jakby z trzech etapów wybór: klasy, przedmiotu wyświetlenie uczniów oraz pola select dodanie do bazy(tu właśnie dodaje się pierwszy)
pomijam formularze ponieważ wszystko działa poprawnie z dodawaniem. Podejrzewam że chodzi o '.' ale nie wiem dokładnie jak to działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Można nieco jaśniej. Rozumiem że w formularzu ma zostać samo '[]' a co jeżeli chodzi o przesłanie $_POST['obecny']? czy też mam to jakoś do tablicy wrzucić? Czy trzeba wprowadzić jakąś zmienną pomocniczą, która liczyła by ilu uczniów było sprawdzonych i następnie użyć jej np w pętli for?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:27 |