![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie
muszę przygotować coś takiego na zajęcia taki prosty skrypt aby używał metody GET od rana siedze coś se tam wygoglelem i doszedlem do tego momentu. poproszę o jakiekolwiek wskazówki co żle robię jak wogóle coś robie dobrze ;-) chodzi o to żeby był np. jeden plik index.php i w nim zawarte wszystko.
Ten post edytował limonides 30.05.2009, 12:27:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Zamiast if użyj switch (albo inaczej skonstruuj if-y) i będzie ok.
Zauważ, że ostatni warunek (if / else) jest sprawdzany ZAWSZE i dlatego dla pierwszych odnośników oprócz ich treści pojawia się również treść po 'else' Ten post edytował blooregard 30.05.2009, 12:36:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, tu nie ma co oceniać, Twoje pytanie jest bardzo ogólne i generalnie to nie wiadomo nawet co masz zrobić. Jeśli ma to być tylko przykład z wykorzystaniem $_GET to jest ok.
@up, no faktycznie mogłbyś ify przerobić, np ten else zadziała Ci tylko do ostatniego ifa a podejrzewam, że to miała być domyślna akcja. możesz tak:
Ten post edytował krowal 30.05.2009, 12:38:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ, że ostatni warunek (if / else) jest sprawdzany ZAWSZE i dlatego dla pierwszych odnośników oprócz ich treści pojawia się również treść po 'else' no właśnie dokładnie tak mi się dzieje dla pierwszych trzech linków zawsze pojawia mi się również zawartość po else . zamieniłem teraz te ify na elseif no i dziala
tylko mam jeszcze jedno małe pytanko jak wpisuję w adresie LOCALHOST to domyślnie wyświetla mi zawartość po ostatnim ELSE. jak ustawić aby wyświetlały się dane po IF (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) o właśnie kowal uprzedziłeś moje pytanie ;p czy jest możliwość zmiany akcji domyślnej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat jak wpisuję w adresie LOCALHOST to domyślnie wyświetla mi zawartość po ostatnim ELSE. jak ustawić aby wyświetlały się dane po IF Na wszelki wypadek pilnuj klamerek. Cytat czy jest możliwość zmiany akcji domyślnej W switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualu tak; zmieniasz miejsce etykiety default" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki za wszelką pomoc
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:37 |