![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie polaczenie jest juz dawno wczesniej nawiazane... Składnia jest na 99% poprawna i za Chiny nie wiem o co tutaj chodzi... Wpisuje Login: Slash Haslo: asdasd I w nagrode otrzymuje Kod Warning: mysql_query(): Access denied for user: 'gregor@localhost' (Using password: NO) in /old/ad3s1f/virtual/szu.pl/t/test33/www/web/l_re.php on line 15 Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /old/ad3s1f/virtual/szu.pl/t/test33/www/web/l_re.php on line 15 Co jest zle ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem występuje w nawiązywaniu połączenia
![]() najprawdopodobniej masz wpisane złe dane ![]() Ale bardziej się skłaniam do źle wpisanych danych logowania do bazy -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane na pewno tez sa dobrze... Tylko ze ja mam to zrobione w pliku polaczBaza.php i rozlaczBaza.php...
Jedynie gdzie moze wystepowac blad to w CHMOD... Atrybuty polaczBaza i rozlaczBaza mam ustawione na 777... I watnie zeby to bylo zle... Ale jesli tak to na jakie mam zmienic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pokaż pliki polaczBaza.php i rozlaczBaza.php i plik w którym includujesz te pliki oraz logowanie.
Pozdrawiam -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jeżeli masz standardowe chamody dla tych plików czyli 664 to nie powinno być problemu
![]() -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CHMOD'y ma 777 a dla bezpieczeństwa powinien ustawić 664, al epomijając fakt bezpieczeństwa, to musi mieć coś w głównym pliku popsute. np. ma tak:
Zamiast:
Albo źle łączy się z bazą danych/nie wybiera jej. Poczekajmy na jego kod ![]() -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli robisz to na swoim kompie sprobuj
lub jezeli nie zadziala:
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
polaczBaza.php
rozlaczBaza.php
Incudując (index.php)
|
|
|
![]()
|
|
po 1:
jeżli dane masz ze zmiennych to niepotrzebne są ""
Po 2 odradzam staosowanie w include : ./ mam wrażenie że jednak nie łaczysz się z bazą bo plik nie jest includowany ![]() -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |