![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możeliwe sprawdzenie obciążenia serwera (czy działa poprawnie w 100% czy jakoś jest bardzo obciażony). Jeżeli taka mozliwośc istnieje to prosze o przykład.
ps. chodzi mi o rozwiązania związane wyłącznie z php, bez integracji w apacha. -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze są skrypty które zliczaja liczbe danych wysylanych/odbieranych przez sieciowke, ilosc wolnego miejsca na dysku, rozpoznanie systemu i ustawien, chyba bylo tam cos z procesorem, ale nie powiem ci czy napewno bylo obciazenie. Jesli juz to taki monitor raczej jako aplikacja mogla by byc. A skrypt musisz poszukac chyba na sourceforge byla strona. jak sie dowiem jak sie to nazywa to dam znac. Admin go uzywal u nas na serverze.
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki. chodzi mi oto, czy na serwerku/koncie (baza danych i miejsce), czy coś zostało. Jeżeli to mozliwe to jak jest to prosze o proste obciązenie procka, lub łacza
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... o ile pamietam, to mozesz to sprawdzic w latwy sposob przes shell'a. Logujesz sie na konto i wpisujesz jedna komende i wyswietla tobie jakie zurzycie procka... -> nie znam sie na linuxie, ale wiem ze tak qmpel administrator sprawdzal zurzycie procka... a oddzielna komenda na sprawdzenie lacza... Poszukaj w sferach linuxowych ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na *nixach
Kod shell > top
shell > man top ale nie wiem czy uzyszkodnik ma dostep, ja blokuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogolnie nie powinno byc problemu - to trzeci wiersz. Nawet jezeli ktos uzywa grsecurity to nie powinno byc problemu...
|
|
|
![]()
|
|
a jak to "wylistowac (wyświetlić)" w php, wiem że jest coś takiego, ale niepamiętam.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:08 |