![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam trochę się uczyłem PHP i tak sobie piszę własną grę.
Napisałem ekwipunek działa ale tak jakby wiem że można to lepiej napisać : KOD Kod <?php session_start(); include('glowa.php'); $id1 = mysql_query("SELECT * FROM users Where `name` = '".$_SESSION["login"]."' "); while($a = mysql_fetch_assoc($id1)) { $id = $a["id"]; } $gracz = mysql_query("SELECT * FROM ekwipunek Where `ID` = '".$id."' AND `uzycie` = '0'")or die('Błąd zapytania'); if(mysql_num_rows($gracz) > 0) { echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; echo "<td>Nazwa</td>"; echo "<td>Rodzaj</td>"; echo "<td>Obrażenia</td>"; echo "<td>Pancerz</td>"; echo "<td>Cena</td>"; echo "<td>Akcja</td>"; echo "</tr>"; while($r = mysql_fetch_assoc($gracz)) { if($r['rodzaj'] == 1){ $rodzaj = "bron"; }elseif($r['rodzaj'] == 2){ $rodzaj = "helm"; }elseif($r['rodzaj'] == 3){ $rodzaj = "pancerz"; }elseif($r['rodzaj'] == 4){ $rodzaj = "rekawice"; }elseif($r['rodzaj'] == 5){ $rodzaj = "buty"; } echo "<tr>"; echo "<tr>"; echo "<td>".$r['nazwa']."</td>"; echo "<td>".$rodzaj."</td>"; echo "<td>".$r['obrazenia']."</td>"; echo "<td>".$r['pancerz']."</td>"; echo "<td>".$r['cena']."</td>"; echo '<td><a href="ekwipunek.php?kasacja='.$r['IDD'].'">kasuj</a></td>'; echo "</tr>"; } echo "</table>"; } $kasacja = $_GET["kasacja"]; $delete = mysql_query("SELECT * FROM ekwipunek Where `IDD` = '".$kasacja."'")or die('Błąd zapytania'); while($d = mysql_fetch_assoc($delete)) { $id_kasacji = $d['ID']; $cena = $r['cena']/2; $poprawka = mysql_query("UPDATE ekwipunek SET `ID`='0' AND `id` = '$id' WHERE `IDD` = '$kasacja'"); $kasa = mysql_query("UPDATE users SET `kasa`= `kasa` + '$cena' WHERE `ID` = '$id_kasacji'"); } ?> Dobra dam w code bo coś się knoci Proszę o porady [Nie śmiać się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) ] Ten post edytował Armed 29.05.2009, 20:42:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:10 |