![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Probuje juz jakis czas i nie moge poradzic sobie z zapytanie zlozonym. Chodzi o to ze mamy dwie tabele w jednej np. marki telefonow a w drugiej modele telefonow i cena telefonu. Chce wyswietlic listę marek telefonow posortowanych alfabetycznie, wyświetlając pod każdym z nich modele od najtańszego do najdroższego. jak bedzie wygladalo takie zapytanie. z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam forumowiczow.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno dzialac:) -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie moge tego niestety teraz sprawdzic ale widze ze nie ma wyswietlania oprocz modelu telefonu ceny. sprawdze jutro i sie odezwe. dziekuje bardzo za pomoc. pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Select * .// wyswietla wszystko co CI potrzebne... Order by sortuje tak jak napisales
-------------------- śmieszne obrazki
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nie bardzo dziala. tak wogole ma wyswietlac marki a pod tym modele wraz z cena. no i marki maja byc posortowane jak rowniez wartosc.
|
|
|
![]()
|
|
zapytanie jest poprawne, jak dasz strukture bazy to bedzie latwiej.
-------------------- śmieszne obrazki
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:20 |