![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam skrypt który pobiera dane z bazy i wrzuca jest do pliku XML który jest pry okazji RSSem Problem w tym że do tego pliku wkradają się takie znaki jak:
bez spacji pomiędzy & i # Forum i strona są w ISO 8859-2 Jak skutecznie się tego pozbyć? Będę wdzięczny Ten post edytował Avatarus 29.05.2009, 16:13:29 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No może byś pokazał, czym tego XML-a generujesz. Nie ma sensu zwalczać skutków, lepiej poszukać przyczyny.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda to tak:
a wynik wygląda tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sugestia:
dla bezpieczenstwa kazde pole textowe powinno byc opatrzone tagiem: <![CDATA[ ]]> czyli
Ten post edytował maly_swd 29.05.2009, 17:42:03 -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
![]() htmlspecialchars" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wystarczy... Cytat dla bezpieczenstwa kazde pole textowe powinno byc opatrzone tagiem: Po co? Jak nie ma w nim niestandardowych encji/tagów, to to nie ma sensu... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
w końcu zaskoczyło, ale musiałem to zrobić tak
Sporo funkcji przez to przechodzi -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:05 |