![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak dziala:
RewriteRule ^administracja/rodzaja/id(.+)$ administracja.php?act=rodzaja&id=$1 RewriteRule ^administracja/rodzajb/id(.+)$ administracja.php?act=rodzajb&id=$1 A gdy probuje uproscic: RewriteRule ^administracja/(.+)/id(.+)$ administracja.php?act=$1&id=$2 By bylo bardziej uniwersalnie to niestety ie dziala:/ Wie ktos moze jak to rozwiazac? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat By bylo bardziej uniwersalnie to niestety ie dziala:/ IE działa? ![]() Może jakoś konkretniej? Pokaż cały htaccess. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule ^administracja/rodzaj([a-b])/id(.+)$ administracja.php?act=rodzaj$1&id=$2
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE działa? ![]() Może jakoś konkretniej? Pokaż cały htaccess. mialo byc 'nie', ale sie literka zgubila:) ---->Maxik Chodizlo mi zeby cale slowo miedzy tymi sleszami bylo podpisane pod pierwsza zmienna, a nie tylko ostatnia litera po 'rodzaj' Zrobilem analogicznie do Twojego przykladu: RewriteRule ^administracja/([a-z])/id(.+)$ administracja.php?act=$1&id=$2 ale nie dziala -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym co podałem wykrywa czy jest a czy b i do zmiennej act przypisuje rodzaja lub rodzajb taki podałeś kod więc taki regexp Ci podałem. Spróbuj:
Kod RewriteRule ^administracja/(.*)/id(.*)$ administracja.php?act=$1&id=$2 [L, NC, NS]
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 21:26 |