![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zrobione menu w tabeli. W każdym wierszu znajduje się link. Po najechaniu myszką nad komórkę zmienia się jej kolor tła. :?: Jak zrobić, żeby po kliknięciu na dany link zostawał inny kolor tła ? Chciałbym wyrożnić stronę na której aktualnie znajduje się osoba ją oglądająca. :?: Czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego, żeby dodatkowo ten link był nieaktywny ? Dzieki za pomoc, pozdrawiam -------------------- Arkadiusz Król
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chodzi o dezaktywacje linka to musisz juz zrobic w php skrypt ktory wygeneruje nowe menu i rozpozna strone gdzie jestes. co przy okazji moze mienic na stale tlo twojego linku
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki ... ale czy znasz jakiś przykład czegoś takiego ? Szczerze mówiąc próbowałem już coś takiego zrobić, ale nie za bardzo mi wychodzi.
Podzdrawiam -------------------- Arkadiusz Król
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt menu musisz sobie dostosowac do własnych potrzeb i konstrukcji swoich skryptow. Ja jeste mw trakcie pisania czegos takiego, wiec dopiero za jakis czas bede mial gotowy skrypt. to pokaze :]
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Fajnie, dzieki ...
-------------------- Arkadiusz Król
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem Ci coś takiego ("nieładne" ale pokazuje istotę rzeczy)- wymaga tylko istnienia w tym samym katalogu plików: strona1.php, strona2.php, strona3.php, strona.php- w każdym z nich jako jedyną treść wpisz sobie nazwę tego pliku.
Kod <table border="1" cellspacing="1" cellpading="1">
<tr> <td> <?php if($_GET['include']=='strona1') {echo 'Strona 1<br/>';} else {echo '<a href="index.php?include=strona1">Strona 1</a><br/>';} if($_GET['include']=='strona2') {echo 'Strona 2<br/>';} else {echo '<a href="index.php?include=strona2">Strona 2</a><br/>';} if($_GET['include']=='strona3') {echo 'Strona 3<br/>';} else {echo '<a href="index.php?include=strona3">Strona 3</a><br/>';} ?> </td> <td> <?php if(isset($_GET['include'])) { include($_GET['include'].'.php'); } else { include('strona.php'); } ?> </td> </tr> </table> Przykład jak to działa masz tutaj. Pozdrawiam Bartek P.S. Proponuję przerzucić posta na "php Początkujący". |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, pomogło ... wykorzystałem tylko ten fragment
[php:1:a99f754b77]<?php if($_GET['id']== ... ?>[/php:1:a99f754b77] Wszystko działa tak jak powinno. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam ! PS. Zastanawiam się tylko czy nie zadziała tutaj poprostu warynek [php:1:a99f754b77]<?php if ($id == "...") ?>[/php:1:a99f754b77] -------------------- Arkadiusz Król
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o register globals, na forum albo tutaj.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:00 |