![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chcę zrobić aby w jakimś pliku tortoise wstawiał mi aktualną rewizję całego projektu. Jeśli do pliku np wersja.txt wstawię $Rev$ i dam CODE svn propset svn:keywords "Rev" to dodaje mi rewizję ale tylko jeśli ten plik zmodyfikuje. Przykładowo jeśli plik wersja.txt zmodyfikuje i comitne do rewizji 111 to w tym pliku wstawi mi 111 jeśli z edytuje jakiś inny plik i comitne to na svn będzie już rewizja 112 w pliku wersja.txt jednak będzie 111 dopiero po edycji pliku wersja.txt nadpisywana jest zmienna $Rev$. Czy da się tak zrobić żeby w pliku wersja.txt zapisywał aktualną rewizję całego projektu? Pliku tego nikt nie będzie edytować i ma służyć tylko do tego żeby po pobraniu było zapisane jaka rewizja została pobrana. Może jest na to inny sposób? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym sie chetnie dowiedzial czy jest podobna mozliwosc... mianowicie robie svn commit i oczekuje ze np jakis hook po stronie serwera zmieni mi wersje aplikacji (rewizje). Mozna to jakos rozwiazac? ![]() Co to znaczy "zmieni wersje aplikacji"? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wstawi w miejsce tagu wersja numer rewizji we wszystkich plikach, ja to tak rozumiem...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie trochę nie bardzo wasze podejście, ale chętnie dowiem się po co wam taki myk.
Do informacji jaka to rewizja/wersja w kontekście całego projektu służy zazwyczaj plik README albo VERSION. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 10:01 |