![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem "przedszkolakiem", dopiero zaczynam zabawę z PHP. Poczytałem parę kursów, ale są tam rzeczy dla mnie jak na razie zbyt "zaawansowane", które na razie nie są mi do niczego potrzebne.
Buduję właśnie stronę, taką arenę sprawdzenia możliwości, okazję do przetestowania. Wymyśliłem sobie coś takiego: ![]() oto opis "sytuacji": pod niebieską belką mam tabelę (wiem, że to "wiocha" i powinny to być divy, ale to rozwiązanie tymczasowe, priorytetem jest dla mnie rozgryzienie problemu, który opisuję w tym poście) złożoną z 3 komórek w jednym wierszu. W pierwszej kolumnie wkleiłem kod:
W pliku menu.php jest na razie sam HTML z kolejną tabelką (to, co ujęte czerwoną ramką) Zielona ramka to tabelka umieszczona w drugiej kolumnie (ale to już w ramach pliku index.php). I TERAZ TAK: Chcę, żeby klikając w pozycje menu z czerwonej ramki, w "zielonej" tabelce wywołać pokazanie pewnej treści(niebieska obwódka), która w zależności od swojej objętości, będzie zmieniała wysokość tabelki (zielona obwódka). Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam, jeżeli problem jest tak lamerski, aż irytujący ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jesli chodzi po prostu o automatyczne dopasowanie wysokości zależnie od ilości tekstu to wystarczy zrobić w css height:auto;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jesli chodzi po prostu o automatyczne dopasowanie wysokości zależnie od ilości tekstu to wystarczy zrobić w css height:auto; To już mam. to nie jest sednem problemu, w sumie niepotrzebnie o tym napisałem. Ale dzięki ![]() erix --> tak, wiem... ale napisałem, że tabelki to tylko rozwiązanie tymczasowe ![]() główny problem polega na tym, żeby jak kliknę powiedzmy w "link2", w polu w zielonej ramce wyświetliła się porcja materiału. Nie mam pomysłu jak to zrobić... zmienne, tablice? próbowałem robić tak: 1. w tym polu "zielonym" umieściłem 2. pod linkami umieściłem kody przy czym zmienna1 to był jakiś tekst, który miał zastąpić tekst zmiennej0 po kliknięciu na link1... no ale to nic nie dało |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JavaScript dzien dobry
![]() onClick() getElementById() innerHTML a jak PHP to $_GET[] link :
php:
Ten post edytował hondek 28.05.2009, 19:16:56 -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:54 |