![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Nie znam JS więc ciężko mi bedzie odszukać: chodzi o to w jaki sposób uzyskać efekt ifram'a za pomocą JS chciałbym aby po kliknieciu w link dajmy na to nazwę miesiąca otworzyć podstrone danego miesiąca (sam tekst) w np.: wczesniej zdefiniowanym div'ie przyklad: ![]() czyli klikam styczen i po prawej pojawia sie tekst do stycznia klikam luty pojawia sie teks do lutego oszywiscie bez przeladowywania strony pozdrawiam Ten post edytował hab 28.05.2009, 11:40:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm
no w sumie moglo by byc tak ale pomkysl byl zeby bylo z boku to nie moze byc takie trudne, dawac chopoki ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm no w sumie moglo by byc tak ale pomkysl byl zeby bylo z boku to nie moze byc takie trudne, dawac chopoki ;] No ale to nie my mamy to zrobic tylko ty wiec wez sie do roboty i tak juz 90% roboty masz od kogoś -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
No ale to nie my mamy to zrobic tylko ty wiec wez sie do roboty i tak juz 90% roboty masz od kogoś luzik luzik i dzieki za szybka odpowiedz ale jak mowie nie znam js a chodzi mi o to zeby wyswietlic ten tekst obok w div'ie anie scrolowac pomiedzy linkami przygladnelem sie skryptowi ale nie mam pojecia jak to przeniesc do div'a pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jquery.com ,
i tam zobacz funkcje load(); |
|
|
![]()
|
|
fajne ale zbyt problematyczne
dzizys nie zakladajcie od razu ze jak ktos o cos pyta to jest skonczonym glupkiem szukalem po googlach ale znalazlem wlasnie takego typu tutoriale tylko a wystarczyla by nazwa funkcji albo cos o co moglbym sie zaczepic i poszukac przeciez to nie moze byc takie skomplikowane pod linkiem funkcja ktora w innym miejscu na tej samej stronie laduje tekst i tyle pytam bo szukam tego a nie kursu ajaxa łuu pozdr to bylo do erixa Ten post edytował hab 28.05.2009, 12:18:25 |
|
|
![]()
|
|
Kod document.getElementsById(); Tego na początek poszukaj w google
innerHTML Ten post edytował skowron-line 28.05.2009, 12:19:17 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery zbyt problematyczne?
dołączasz 1 (!) plik, dodajesz kilka (dosłownie!) linii w JS, które znajdziesz w pierwszym lepszym tutorialu dotyczącym jQuery+ajax... pisanie tego samemu - to jest dopiero problematyczne, zakładając, że ma działać na wszystkich przeglądarkach... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
jquery.com , i tam zobacz funkcje load(); Dostałeś przepiekna odpowiedź ale ja ci nawet PODPOWIEM gdzie ja znajdziesz. http://docs.jquery.com/Ajax/load Prześledź co w każdej zakładce pisze DZIŚ PROMOCJA. Podpowiem ci żebys zajrzał w zakładkę "View source" nie zakladajcie od razu ze jak ktos o cos pyta to jest skonczonym glupkiem Uwierz nam ty robisz to za nas widząc twój poziom zrozumienia najprostszych słow typu "wyszukaj [to]" Ten post edytował wookieb 28.05.2009, 12:26:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dostałeś przepiekna odpowiedź ale ja ci nawet PODPOWIEM gdzie ja znajdziesz. http://docs.jquery.com/Ajax/load Prześledź co w każdej zakładce pisze DZIŚ PROMOCJA. Podpowiem ci żebys zajrzał w zakładkę "View source" Uwierz nam ty robisz to za nas widząc twój poziom zrozumienia najprostszych słow typu "wyszukaj [to]" napisalem ze to bylo do poprzedniego posta z tutorialem ajaxa i 30 komentarzami o nie za bardzo on dziala a nie jquery load sobie znalazlem i luz nic o tym nie pisalem wiec po co komentujesz jestem designerem a nie programista wiec dlatego pytam wsrod ludzi ktorzy cos na ten temat wiedza, ale widocznie sa tu tylko po to zeby udowadniac swoja wyzszosc nad innymi i w ten sposob poprawiac swoje samopoczucie ![]() skowron-line dzieki za szybkie i konkretne odpowiedzi cociaz nie do konca o to mi chodzilo, pozdr poradzilem sobie sam (4 linijki kodu + plus funkcja do linka) i tyle a wy madrale sie meczcie dalej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:46 |