![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem natury prostej. Mam trzy tabele o następującej konstrukcji: Tabela Ankieterzyw
Tabela ankietowani
Tabela moje
I problem polega na tym, że nie wiem jakim kodem, zapytaniem w php połączyć tabele 1 z 2 pozostałymi, żeby sama sobie pobierała dane typu ID_ankietera i przypisała mu do tabeli id_ankiety którą wypełnił i potem zwróciło mi kto ile ankiet wypełnił. Czy to jest do wykonania? Ten post edytował Lisciu 27.05.2009, 16:23:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Więcej nie napiszę, poszukaj, było wiele razy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 14 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź takie zapytanie:
-------------------- SzamanGN
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwraca mi pusty wynik zapytanie i nie bardzo wiem, po co te a,b,c ?. A co do tego czy było nie mogę znaleźć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Udajesz Debila czy nawet tego nie potrafisz?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=my...p;oq=mysql+join i PIERWSZY WYNIK! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
miło mi masz klasę. Jak nie chcesz pomóc to daruj se takie uwagi.
Akurat jest po angielsku, więc ciężko jest czasami wyłapać kontekst zamysłu w języku informatycznym. Inna sprawa, że zapytanie by wyjąć wyniki z dwóch tabel nie jest jakieś trudne. Ja mam problem raczej z tym by mi się do jednej tabeli te wyniki wpakowały poprzez wypełnianie formularza. Typu dodaje się gość i automatycznie jego id ląduję w tabeli, a także jego preferencję również. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Akurat jest po angielsku, więc ciężko jest czasami wyłapać kontekst zamysłu w języku informatycznym. A google translate, czy babelfish nie ma? Radź sobie trochę - angielski, to ojczysty informatyki, więc skąd to zdziwienie...? Cytat Ja mam problem raczej z tym by mi się do jednej tabeli te wyniki wpakowały poprzez wypełnianie formularza. To chcesz w końcu wyciągać, czy dodać? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
K**** szczyt głupoty. A WŁĄCZYĆ POLSKICH WYNIKÓW TEŻ NIE POTRAFISZ?
![]() http://www.google.pl/search?hl=pl&q=my...&lr=lang_pl Dopisałem ci KURS bo byś pewnie, też na to nie wpadł.. BA Nawet nie wiesz jak bardzo ci POMAGAM. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie ważne, po prostu arogancja osoby wyżej mnie zdenerwowała.
Więc tak chodzi o to, że wiem jak łączyć dane, ale problem polega na tym, że tabela z id, id ankietera, id ankiet jest pusta. I chciałbym, żeby się uzupełniała na podstawie tego co się dodaję do innych tabel czyli jakby wyciągąć id ankiety i odpowiednie do niej id ankietera z 2 tabel pozostałych. I wciągnąć to do tej. Tylko nie wiem jak to zrobić Ten post edytował Lisciu 27.05.2009, 19:39:37 |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie ważne, po prostu arogancja osoby wyżej mnie zdenerwowała. Lenistwo osoby wyżej jest na pewno powodem tej arogancji... Opisuj konkretnie problem, a nie teraz się dowiadujemy, że chcesz uzupełnić NIE ISTNIEJĄCE jeszcze dane. Pozostaje chyba tylko trigger... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
czyli inaczej po ludzku się nie da?
i inaczej mówiąc, żeby były jakieś relacje to tabele muszą być już wcześniej uzupełnione? Ten post edytował Lisciu 27.05.2009, 20:45:54 |
|
|
![]()
|
|
Cytat i inaczej mówiąc, żeby były jakieś relacje to tabele muszą być już wcześniej uzupełnione? Właśnie. Cytat czyli inaczej po ludzku się nie da? Jest po ludzku pod warunkiem, że rozmówca posiada jakiekolwiek podstawy opanowane. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 03:36 |