![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem z JS (którego ekspertem nie jestem
![]() A więc otwieram sobie małe okienko, z którego w pewnej sytuacji naciskam na link i chcę, żeby w dużym okienku (wywołującym małe) w formularzu o nazwie np. prodedit w polu pole[45] (musi być jako tablica) pojawiła się wartość np. "ala ma kota" - niestety wszelkie moje próby spełzły na niczym ![]() ![]() Dodam, że okno główne składa sie z dwoch ramek, a popup jest wywoływany z ramki o nazwie "right" - może ma to jakieś znaczenie. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało mi się coś takiego wykombinować. Poniżej podaję 'meritum' takiego skryptu a przykład działania jest tutaj:
opener.htm: Kod <script><!--
function otworz(adres) { noweOkno = window.open(adres, 'okienko', 'menubar=no, toolbar=no, location=no, scrollbars=no, resizable=no, status=no, width=180, height=200') } //--></script> <form name="Form"> <input name="Test" type="text" value="Domyślny tekst"> </form><br/> <a href="#" onclick="javascript:otworz('window.htm')">Otwórz okno sterujące</a> window.htm: Kod <a href="#" onclick="javascript:opener.document.forms['Form'].elements['Test'].value='A to jest nowa treść';">Kliknij</a>
O sterowaniu formularzem w js możesz poczytać tu, a na temat js w pop-upie tu. Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, dzięki za odpowiedź - ale taki coś mi działa...
Problem mam z czymi innym - w pewnym formularzu pola nazywają się prod[123] i niestety musi tak być - i gdy przekazuje to do JS to sie sypie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki ! =D>
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:23 |