![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemacie
Mam taki oto kod:
Jak widać większej filozofii w nim niema. $_GET otrzymuje wartość data_dodania, podstawiona do bazy wykonuje sortowanie "ostatnio dodanych" plików, wiersze zapisywane są do mysql_fetch_assoc a następnie odwołuje sie do nich w tabeli. Problem w tym, że w skład "ostatnio dodanych" mają wchodzić również pliki z tabeli "pliki_audio". Trzeba zmodyfikować to zapytanie aby pobierało dane z obu tabel tj. "pliki_video" i "pliki_audio". Próbowałem to zrobić w takie oto sposoby: FROM `pliki_video`, `pliki_audio` albo FROM `pliki_video` AND `pliki_audio` za każdym razem wywalało błąd. Co robie źle ![]() Następnie w tym samym skrypcie mam zapytanie zliczające rekordy w tabeli na potrzeby stronnicowania. Wygląda następująco:
I tu znowu potrzebuje policzyć rekordy w obu tabelach tj. "pliki_video" i pliki_audio" Po wcześniejszych nie powodzeniach z pobieraniem rekordów z obu tabel sprobowałem zrobić następujący myk:
też nie dało rady i wywalało błąd. How to fix it ? Ten post edytował perlik1 26.05.2009, 14:49:30 -------------------- Trzymaj się ciepło to Ci nie będzie zimno.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Po pierwsze zupelnie niepotrzebnie w zapytaniach o counter uzywasz "ORDER BY" . Nie ma to zupelnie znaczenia dla uzyskanego wyniku a meczysz tylko mysql-a. A twoj problem ![]()
Ale tak na prawde nic to ci nie daje bo couner w tym przypadku pokaze ci dane niezwiazane z pierwszym pytaniem pytanie zliczajace ilosc wszystkich rekordow
a samo zapytanie do dwoch tabel
Chociaz nie powiem zebym uwazal to za najszczesliwsze rozwiazanie Pozdrawiam -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Ci wielkie dobry człowieku. Przetestuje to za parę godzin i dam znać. Że ORDER BY niepotrzebne to wiem... tak jakoś się zaplątało ;/ Zapytanie szczęśliwe czy nie na razie mi zależy żeby działało.
Pozdro Ten post edytował perlik1 26.05.2009, 16:06:09 -------------------- Trzymaj się ciepło to Ci nie będzie zimno.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:47 |