![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam baze danych w której jest tabela 'lekarze' i zawira pola: lekarzID, nazwisko, specjalizacja, pon, wto, sro, czw, pia. Zrobilem strona która wyswietla te dane w polu tkstowym aby mozna je bylo edytowac po stronie przegladarki. tak wyglada kod z pominieciem tabel, tekstów itp.
Kod <?php $connection = @mysql_connect ("127.0.0.1","root",""); $ins = @mysql_select_db(bd_przychodnia, $connection); mysql_query('SET CHARSET latin2'); $zapytanie = "SELECT * FROM lekarze"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo '<tr> <td width=20%>'; echo '<input type="text" size="29" name="nazwisko" value="'.$wiersz['nazwisko'].'">'; echo '<br>'; echo '<input type="text" size="29" name="specjalizacja" value="'.$wiersz['specjalizacja'].'">'; echo '</td>'; echo '<td width=10%>'; echo '<input type="text" name="pon" value="'.$wiersz['pon'].'">'; echo '</td>'; echo '<td width=10%>'; echo '<input type="text" name="wto" value="'.$wiersz['wto'].'">'; echo '</td>'; echo '<td width=10%>'; echo '<input type="text" name="sro" value="'.$wiersz['sro'].'">'; echo '</td>'; echo '<td width=10%>'; echo '<input type="text" name="czw" value="'.$wiersz['czw'].'">'; echo '</td>'; echo '<td width=10%>'; echo '<input type="text" name="pia" value="'.$wiersz['pia'].'">'; echo '</td> </tr>'; } ?> Wszystko jest umieszczone w formularzu post i po nacisnieciu przyciusku Edytuj, przechodze do pliku edit.php ktory powinien zmienic wsystkei dane, tylko nie wiem jakiej uzyc instrukcji aby wszytskie pola w tabeli lekarze sie zmienily zgodnie z tym co wpisalem w formularzu :/ gdyz mi sie zmienia tylko ostatni wiersz :/ czy ktos moglby mi pomóc? Gdyż wiem jak zrobić edycje gdy mamy stala ilosc rekordow a w tym przypadku zalezy to od ilosci lekarzy zapisanych w bazie :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:14 |