![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
głupia sprawa ale za nic nie mogę tego ustawić tak żeby było dobrze...
no więc mam taki układ: - lewa kolumna, środkowa (treść) i prawa kolumna - każda kolumna siedzi w oddzielnym div'ie a całość zamknięta w czwarty i teraz jest taka sytuacja: w kolumnie "treściowej" pojawia się dużo treści wiec się ona wydłuża w dół, no i świetnie, tyle że kolumny lewa i prawa dalej maja "stary" rozmiar a chciałbym żeby się wydłużały w dół razem z kolumną treściową. jak to zrobić ? to zapewne jest coś oczywistego ale nie mogę załapać... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
css overflow (?)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno miałem podobny problem. Rozwiązałem go za pomocą jquery.
![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...mp;#entry602819 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw spróbowałem tego sposobu z obrazkiem, choć przyznaje ze mi się od razu nie spodobał bo to takie "na około". Nie wyszło mi i nawet dobrze bo chwyciłem się za to nieznane mi JQuery. Dzięki temu poznałem nową rzecz no i takie rozwiązanie tez mi się bardziej podoba.
Swoją droga to jest dla mnie szok, że wydawało by się tak oczywista rzecz nie ma normalnego rozwiązania , jak to możliwe ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
O ile dobrze kojarze jest jeszcze fajna metoda z display: table-cell;
Nie działa to na ie6 i ie7 niestety ale na ie8 juz jest ok. i to już nie jest droga "na około" -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:29 |