![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewna kolumne z bazie danych, chce ja nadawac automatycznie. W ktorym miejscu mam nadpisac funkcje ktora mi tak wartosc zapisze, automatycznie Symfony wpisuje NULL do bazy. Bede wdzieczny za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Informacji zbyt wiele nie podałeś. Możesz to zrobić w formularzu, akcji, modelu lub jego konfiguracji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wygenerowany modul admin generatorem. 1 kolumne chce nadawac automatycznie przy tworzeniu nowego obiektu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oh, ja doskonale zrozumiałem Twoje pytanie. Pisałem, że mało podałeś szczegółów. No nic, trzeba Cię o nie wypytać. Czy ta wartość się zmienia, od czego jest zależna, jaką masz wersje sf?
|
|
|
![]()
|
|
Ta wartosc jest odpowiedzialna za kolejnosc wyswietlanych danych. Chce nadawac jej wartosc o 1 wieksza od najwiekszej w bazie. Moja wersja symfony to 1.2
|
|
|
![]()
|
|
Ja podam w jakich miejscach to da się zrobić, a ktoś bardziej doświadczony poda Ci które miejsce byłoby najlepsze:
1. Model: nadpisać funkcję save. 2. Akcja: nadpisać funkcję processForm. 3. Formularz: utworzyć funkcję updateNazwaKolumnyColumn, gdzie oczywiście NazwaKolumny oznacza nazwę kolumny. Warunek jaki musi być spełniony: wartość tej kolumny i tak najpierw musi zostać wysłana z formularza. W formularzu możesz jeszcze nadpisać funkcję updateObject. To chyba wszystko co warte uwagi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A najlepiej chyba i najszybciej będzie ustalić w schema.yml własność default="1" dla danego pola, przebudować bazę i gotowe. Symfony sam doda gdzie trzeba w formularzach itp wartość domyślną.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Chce nadawac jej wartosc o 1 wieksza od najwiekszej w bazie. Czytaj uważnie i przemyśl swój post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:09 |