![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak wiadomo Photoshop pozwala na zapisywanie zaznaczenia Select->Save Selection. Mój problem polega na tym że chciał bym z niego te współrzędne wyciągnąć, czyli dostać np. |X: 44, 55, 66, 77| |Y: 11, 22, 33 ,55|. Czy wie ktoś jak dokonać czegoś takiego ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
CTRL + klik na kanale (zapisanym zaznaczeniu) i spójrz na panel info. ;] CTRL+T na zaznaczeniu i masz konkretne współrzędne.
A podejrzewam, że chcesz robić mapy obrazków, to lepiej będzie, jeśli stworzysz slice'y. Wtedy PPM i slice properties. Dla wielu - save for web i w opcjach generowania ustawiasz CSS. Wynikowy HTML+CSS będzie zawierał współrzędne dla każdej warstwy (slice). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że ta metoda ogranicza się prostokątów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sa specjalne programy do rysowania mapek. Klikasz i dostajesz HTMLa z mapka i wspolrzednymi.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Tak wiem, ale chodziło mi o Photoshopa bo ma Magic Wand Tool
![]() ![]() Ten post edytował sannin 25.05.2009, 10:49:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ale liczyłem że ktoś poda coś sprawdzonego, coś czego np. używa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ale chodziło mi o Photoshopa bo ma Magic Wand Tool Jak wciśniesz CTRL+T też będziesz miał kwadrat. ![]() Cytat że ktoś poda coś sprawdzonego, coś czego np. używa Ja z map bardzo rzadko korzystam, uzależniają treść od wyglądu. Poszukaj, znajdź coś dla siebie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dzięki, ale liczyłem że ktoś poda coś sprawdzonego, coś czego np. używa 1. Lenistwo... twoje 2. A jak nikt nie uzywa? Podalem ci najlepsza odpowiedz na jaka mnie bylo stac, ja takiego softu nigdy nei potrzebowalem uzywac, wiedzialem tylko ze istnieje -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego posądzasz mnie kolego od razu o lenistwo ?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
PS Nie ma narzędzi do tworzenia map obrazków. Co najwyżej ImageReady, choć w to wątpię. A już na pewno nie z zaznaczenia, daj sobie z tym spokój...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Napisałem tego posta bo przejrzałem wszystkie te programy i żaden z nich nie daje takie możliwości jak PS. Dlatego pojawiło się kolejne pytanie ![]() 1. Albo uzywasz PSa, i wand'a a potem Guiidami sprawdzasz pozycje kazdego z wierzcholkow wielokata 2. albo uzywasz softu ktory nie ma wanda, recznie obrysowujesz wojewodztwa, ale za to masz gotowe wspolrzedne Wybierz sobie lepsza opcje ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat 1. Albo uzywasz PSa, i wand'a a potem Guiidami sprawdzasz pozycje kazdego z wierzcholkow wielokata ~dr_bonzo, Ty jednak też kombinujesz, wystarczy CTRL+T na zaznaczeniu i praktycznie wszystko jest w panelu info. ;P -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:45 |