![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
potrzebuję pomocy ponieważ jakoś mi się pomysły skończyły. Chciałbym połączyć dane z 3 tabel oraz to wszystko posortować. Do tej pory nie udało mi się jednak wykonać tego tak by pokazało mi prawdziwe wyniki. mam tabele : STATYSTYKI --idstatystyki --produkt --ilosc_skontrolowanych --ilosc_bledow --nr_montera PRACOWNICY --idpracownicy --nr --nazwisko --dzial DZIAŁY --iddzialy --nr nazwa relacje to: STATYSTYKI.nr_montera = PRACOWNICY.nr i PRACOWNICY.dzial = DZIAŁY.iddzialy potrzebuję by połączyć dane z tych tabel, pogrupować je działami, w działach pokazać pracowników oraz zliczyć łącznie błędy każdego pracownika Zrobiłem coś takiego:
Ponieważ jest to budowane więc nie wszyscy pracownicy mają jeszcze przypisany dział. Problem w tym że kod w tej postaci nie pokazuje mi wszystkich. Mam w tej chwili 3 działy i pokazuje mi 3 nazwiska. Nie mówię już o zliczaniu. Proszę o pomoc Dzięki i pozdrawiam Ten post edytował miki_kol 24.05.2009, 13:37:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Może napiszesz coś więcej o kolumnach gdyż nie widać jakie powinny być relacje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem relacje
Cytat relacje to: STATYSTYKI.nr_montera = PRACOWNICY.nr i PRACOWNICY.dzial = DZIAŁY.iddzialy
Ten post edytował miki_kol 24.05.2009, 13:37:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hm .. w sumie odpowiedź logiczna i wyczerpująca ale na długie godziny. Jak to w życiu bywa ... potrzebna jest odpowiedź na teraz.
Kombinowałem już z LEFT JOIN i do połączenia 2 tabel (działy i pracownicy) jakoś to działało ale po podłączeniu 3 już nie. Poza tym jest jeszcze kwestia zliczania i odpowiedniego grupowania po połączeniu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:12 |