![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem z napisanem kodu odnosnie rozwijanego menu(mozliwosci wyboru).
Chce pobrac dane z bazy danych (nazwy usług) i odczytac je za pomoca pola select. Np: Konsultacja alergologa Konsultacja chirurga naczyniowego Konsultacja chirurga ogolnego jednak nie chce wpisywac z palca, nazw usług, tylko chce odczytac z bazy danych(automatycznie). Nie wiem jak to mam zrobic. Prosze o pomoc ![]() ![]() Ten post edytował alsz82 23.05.2009, 21:29:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A kurs PHP+MySQL przeczytany?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A kurs PHP+MySQL przeczytany? Kurs przeczytany, wiem jak wyciagnac dane i wyswietlic je na ekranie jednak chce miec to w rozwijanym pasku/menu/formularzu np: Chce dodac nowego lekarza,specjalizacje wybieram sobie z listy a nie wpisuje recznie z palca(specjalizacja juz jest w bazie danych). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Widać, nie przeczytany - jaki problem wrzucić do <select/>?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Mam kolejny problem, poniewaz wyswietla mi tylko ostatnią pozycję x29 razy.
echo '<br />'; echo '<select name="nazwa">'; for ($i=0; $i<$ile_znalezionych; $i++) { echo '<option value="'.$wiersz['nazwa'] . '">' .$wiersz['nazwa']. '</option>'; } echo '</select>'; Oto moj kod ,mozesz mi powiedziec co w nim jest nie tak ze wyswietla tylko osttania pozaycje 29 razy. Widze ze masz certyfikat erix Prosze o pomoc, jezli to problemu sie sprawi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz to w tablicy, użyj foreach.
|
|
|
![]()
|
|
Uwazam temat za zamkniety trafilem na rozwiazanie ktore mnie satysfakcjonuje.
Ten post edytował alsz82 29.05.2009, 19:43:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:28 |