![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, w bazie posiadam dwie (no troszkę więcej, ale te mnie interesują) tabele.
tabela `players` i tabela `player_skills` W players mam pola takie jak: `id`, `name`, `level`, `maglevel` W player_skills pola: `player_id`, `skillid`, `value` Potrzebuję wyciągnąć wszystkie dane dot. jednego playera. Próbowałem tak:
Lecz każdego playera wyświetla mi kilkakrotnie, co mnie raczej nie dziwi bo każdy ma skilli kilka... Co zrobić aby w wyniku otrzymać coś na wzór: $row = array('name' => 'nick', 'level' => 1, 'maglevel' => 1, array(skillid => value)) skilli jest ogólnie 7 tablica ze skillami mogłaby wyglądać tak: array([0] => value0, [1] => value1, [2] => value2, [3] => value3, [4] => value4, [5] => value5 [6] => value6, [7] => value7) .......... Wiadomo, że mógłby to zrobić jako 2 zapytania sql, ale mi chodzi o zrobienie w jednym. ![]() Ten post edytował fifi209 22.05.2009, 20:34:23 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tutaj pisalem wlasnie o grupowaniu wynikow
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow-n35.html na poczatku masz budowanie tablicy - czyli to co chcesz, a poźniej generowanie kodu html na jej podstawie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba skomplikowane zapytania nie są dla mnie (przynajmniej nie dzisiaj)
Dzięki za artykuł. Proszę o zamknięcie tematu. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:27 |