![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
Mam problem gdyż na mojej stronie zamiast polskich znaków wyświetlają sie znaki zapytania :/ Jedynie dobrze się wyswietla "ó" ;p Czytalem troche o tym ale jakoś nie moge sobie z tym poradzić. Gdy pobieram dane z bazy danych w której recznie mam wpisane dane, to zamiast znaków polskich pojawiaja sie znaki zapytania, natomiast jesli zapisuje dane do bazy z mojej strony to pojawiaja sie jakies znaczki, "e" z czyms tam do góry itp. Jak wszystko ustawić w phpmyadmin?? Bo teraz mam system porownań ustawiony na utf8_polish_ci, a kod php na iso-8859-2. Wiem że źle ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw wszędzie kodowanie na utf8, a dodatkowo po nawiązaniu połączenia z bazą danych wykonaj zapytania:
Tu dokladniej opisane: Temat: MYSQL_Polskie_znaki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zamykam. Było dziesiątki razy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:18 |