![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dość obszernym kodzie JS wielokrotnie używam własnej funkcji loadContent. Zawsze jest ona używana z jednym dwoma lub czterema argumentami. Przy deklaracji funkcji są cztery argumenty. W czasie modernizacji kodu, okazało się że przydałby się piąty argument. Więc dodałem o do deklaracji funkcji, dodałem jego funkcjonalność i nie mogę go użyć. Korzystając z funkcji w jednym miejscu, ile bym argumentów nie dał zawsze mi pokazuje że podane są 4. Do sprawdzania ilości argumentów używam wewnątrz funkcji argumants.length. Przed modernizacją w tym miejscu kodu do funkcji podawane były 4 argumenty. Jak dam pięć, to piąty jest undefinied, jak dam trzy to kod się wywala, bo funkcjonalność nie działa. Poza tym zawsze jest pokazane, że do funkcji przekazano 4 argumenty. Ktoś wie o co chodzi?? Mi już brakuje pomysłów.
Ten post edytował 23kulpamens 21.05.2009, 20:54:39 -------------------- Ta sygnaturka to lekkie przegięcie. To poważne forum. Pomijam już fakt naruszenia regulaminu. Usuwam /~nospor/ szkoda :(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
rozpisales sie.... to fajnie.... szkoda tylko ze zapomniales zapodac kodu....
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed modernizacją kod funkcji, a właściwie to metody był taki:
a teraz jest taki:
natomiast miejsce użycia, wyglądąlo tak:
a wygląda tak:
do sprawdzania ilości argumentów używam:
a w konsoli zawsze mam taki komunikat: Kod Num: 4 nie ważne czy przekażę 3 czy 5 czy 10 argumentów. forceReload nie działa ![]() Temat do usunięcia. Argumenty były przekazywane przez jeszcze jedną metodę zanim trafiały do właściwej. Stąd stała maksymalna liczba 4. Ten post edytował 23kulpamens 21.05.2009, 23:07:29 -------------------- Ta sygnaturka to lekkie przegięcie. To poważne forum. Pomijam już fakt naruszenia regulaminu. Usuwam /~nospor/ szkoda :(
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 01:06 |