![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, mialem na dysku 3 pliki o łącznym rozmiarze 2 Gb, przeniosłem je na inny dysk (przeniosłem a nie skopiowałem) ale nie pokazalo mi sie o 2 Gb wolnego miejsca wiecej. Ani scandisk ani defragmentacja nie moze odnaleźć tych 2 GB .... Nie wiecie co sie mogło z nimi stać ?
-------------------- co chciałes tu znalezc ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powiedziałeś jaki masz system
![]() Windows często miesza z tym miejscem, ale scandisk załatwiał sprawe... -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym żecz ze nie załatwia, sprawdziłem chkdsk i tez nic (dysk nie ma bad sektorów)
mam win xp -------------------- co chciałes tu znalezc ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz Norton Protected Recycle Bin to proponuje oczysci pliki chronione - klikniecie prawym na koszu -> empty norton protected files.
|
|
|
![]()
|
|
niestety nie używam, sformatowałem cały dysk ale nadal na C brakuje mi 1 Gb, czy to mozliwe ze to jakis wirus
![]() -------------------- co chciałes tu znalezc ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są programy do odzyskiwania straconych plików jeden jest także na mojej stronie http://krzychur.piwko.pl w download uzytkowe... rescue disk cos takiego
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mi nie chodzi o odzyskanie plików tylko o znikające miejsce na dysku... ale dzieki przyda sie !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak juz ktos napisał jest błąd. Najlepiej jest uruchomić scandiska z dyskietki startowej bo zawsze mi ten blad wychwytuje jak instaluje winka...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może GB znikają przez włączone przywracanie systemu w Windowsie.
Ja po wyłączeniu tego odzyskałem ok 1 GB na partycji systemowej. -------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
Zepco dzięki, pokudkowało, ale z 1850 Mb zrobiło sie 500 ale to i tak nieźle.
Mm jeszcze pytanie czy jeśli zaznaczam wszystkie pliki na dysku w polu rozmiar uwzględniany jest plik wymiany ? moze to jest te brakujące 600 Mb -------------------- co chciałes tu znalezc ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zaznaczasz pliki to spójrz na faktyczny rozmiar zajmowany na dysku - cześto stąd są te różnice.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
róznica to zaledwie 70 Mb
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi często znikało nawet po 5 gb i co się okazało
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mi często znikało nawet po 5 gb i co się okazało
![]() Poprawka, w win XP najczęściej każdy użytkownik ma swój temp w Documents and Settings. -------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a na jakiej podstawie twierdzisz ze ci zniklo??
wlacz pokazywanie ukrytych plikow zobacz ile wszystko zajmuje porownaj to z miejscem na partycji i zobacz jaka jest roznica (czy jest) jak jest to masz problem - potrzebne bedziejaies narzedzie diagnostyczne (ScanDisk - ale ponoc nie pomaga, NortonUtilites - dosyc dobry) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
JUz załatwiłem sprawe, skasowałem cały dysk, wywalilem partycje i zrobiłem je od nowa i full frmat na wszystkie dyki, jak narazie jesy OK, zobaczymy co bedzie dalej !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 17:52 |