![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
wiem ze to gdzies jest ale szukam i szukam i nigdzie nie moge znalesc chce zrobic podmianke otwartego pliku mam np www.mojastrona.pl/index.php i chodzi mi zeby zmienic to na najlepiej www.mojastrona.pl/default.aspx (tylko tak zeby to bylo wyswietlane caly czas obojetnie czy sie otworzy index.php czy news.php, czy ankieta.html) tak zeby wszyscy mysleli ze to .net ![]() Ten post edytował cat84 21.05.2009, 13:03:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 3 Dołączył: 16.05.2009 Skąd: LocalHost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.htaccess
Kod RewriteEngine On
RewriteRule ^(.+).aspx$ $1.php -------------------- Kubofonista HomePage | GGCzat - Czat przez Gadu-Gadu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no prawie to co chcialem:)
tylko ze jak przejde do innej strony to wyskakuje .php (np info.php) nie za bardzo chce grzebac i zmieniac wszystkie linki na .aspx |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo zamienisz sobie w kodzie wszystkie linki na .aspx, albo w .htaccess dodasz jeszcze przekierowanie (w przypadku, gdy adres kończy się .php), albo napiszesz sobie w PHP prosty skrypt, który przed wyświetleniem kodu html zamieni lniki na poprawne, albo skorzystasz z dowolnego narzędzia, które automatycznie w plikach zamieni .php na .aspx (Find and Replace)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcje ob_* pomogą ci podmienić wszystkie linki
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:39 |