![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Skąd: Rabka-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem i proszę o pomoc bo nie moge się z nim uporać od wczoraj wieczór. Chcę przenieść zdjęcia ze starego sklepu internetowego do systemu prestashop. Ogólnie działanie skryptu polega na tym, że w jednej głównej pętli skrypt pobiera nazwę oraz id produktu ze starego sklepu. Na podstawie pobranej nazwy pobiera id produktów (z taką sama nazwą) z nowego sklepu. Następnie z PRESTA pobierane są rozmiary i typy obrazków wg. których mają być przeskalowane zdjęcia ze starego sklepu. Kolejno z bazy starego sklepu pobieram wszystkie nazwy zdjec ktore sa zapisane gdzies w ktorymś katalogu na serwerze. Pętla główna natomiast przechodzi po id produktu ze starego sklepu, wg. tego id pobierana jest z tablicy nazwa produktu i ta nazwa jest wyszukiwana w nowym sklepie wraz z jej nowym ID. Kolejno wg. ID ze starego sklepu pobierane sa nazwy zdjęć. Na podst. liczby zdjec z bazy wykonywane sa zapytania dla kazdego zdjecia dla aktualnego produktu, oraz konwertowane sa zdjecia do nowych formatów. I tak w kółko. Wszystko działa, zdjęcia przeżuca ładnie, z tym że nie ok. 2000, tylko ok. 60, po czym wyskakuje mi ... <br /> <b>Fatal error</b>: Maximum execution time of 0 seconds exceeded in <b>/home/kedzior/curl/zdjecia_ver2.php</b> on line <b>107</b><br /> Linijka dotyczy funkcji imagecopyresampled. Zaznaczam że inne skrypty, tak samo lub podobnie napisane działaja, tj. przeżucenie kategorii, produktów i atrybutów dla produktów, ale ten się sypie. Tutaj jest log: http://koperniak.rabka.pl/skrypt_log.txt Proszę o pomoc, bo nie mam już pomysłów. Pozdrawiam, Konrad Ten post edytował obil 21.05.2009, 11:35:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ustaw w pliku php.ini
max_execution_time = xx na jakies 3600 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Skąd: Rabka-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pomogło ! ![]() ![]() Przy wartości 3600 poszło z rurty ![]() Pozdrawiam i dzięki, Konrad |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a u mnie jak jest ustawione nawet 3600 to i ta po 60 sekundach się wykłada. A mam do wrzucenia do postgresql -a ponad 130 tyś rekordów z csv -ki
nawet jak daje ini_set() to daje ciała:( |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 16:16 |