![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z uruchomieniem skryptu na serwerze. Na localhoscie wszystko ładnie śmiga. zainstalowane php w wersji 5.2.6. Na serwerze zainstaloawne php w wersji 5.2.9
Po uruchomieniu skryptu dostaje .. Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting T_STRING in /../public_html/google/test.php on line 2 ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Pos łowie kluczowym class brakuje nazwy klasy, zresztą komunikat błędu wyraźnie Ci to wskazuje
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sorka mój błąd. Looknij teraz na to.
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/google/test.php on line 4 teraz to ja juz nie ogarniam. Ten post edytował gummmibear 20.05.2009, 21:47:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy aby napewno odpalasz to jako skrypt php5;)
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 11 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie serwer na którym odpalasz skrypt jest ustawiony w trybie zgodności z php4.
Stwórz plik o nazwie phpinfo.php a w nim zapisz następujący kod: Kod <?php phpinfo(); ?> Następnie odpal go na serwerze i sprawdź jaka wersja php tam wisi. -------------------- Myślisz, że przeżyjesz swoje życie w blasku i chwale...
Lecz jest coś, co zmieni ci cały świat... Szczerość! |
|
|
![]()
|
|
Savage.Mephisto
Już odpalałem wcześniej. Widnieje informacja o <h1 class="p">PHP Version 5.2.9 </h1> Napisałem do bok. hostinga. Odpisali ze php5 jest zainstalowane . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To że masz na serwerze, nie oznacza, że masz uaktywnione.
![]() W dokumentacji hostingu powinno być napisane - albo przez panel zmieniasz, albo w htaccess. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moim localhoscie wszystko śmiga
PHP Version 5.2.9 może przez pomyłkę pliku nie nadpisałeś na serwerze ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekonam Cię, że nie ma php5. Usuń wyraz "public" i wgraj na serwer. Powinno śmigać. Znaczy, że nie ma uaktywnionego php 5. Może tylko dla tego pliku? Coś musi być namieszane
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze można sprawdzić wersję php bezpośrednio w pliku
Kod echo phpversion();
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
niektóre serwery mają php 4 i 5, w zależności od rozszerzenia pliku jest interpretowane wiec sprawdź jeszcze to i daj do nazwy nazwapliku.php5
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:55 |