|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam stronkę z rozwijanymi działami w menu oraz skryptem który zapamiętuje każde rozwinięcie. W praktyce wygląda to tak, że wraz z każdym rozsunięciem/zwinięciem któregoś działu jest zapisywane odpowiednie ciasteczko. Potem w php przy otwieraniu strony sprawdzam te ciasteczka i od razu rozsuwam odpowiednie działy. Wszystko działa pięknie, ale tylko pod Operą. W IE nie zapisuje mi tych cookies. Używam czegoś takiego:
Kod function zmiana(zm) {
if (document.getElementById(zm).style.display == "none") { document.getElementById(zm).style.display = ""; document.cookie=zm+"="; } else { document.getElementById(zm).style.display = "none"; document.cookie=zm+"=none"; } } Kod <a href="javascript:zmiana('a')">ogólne</a><br>
<div id="a" class=menu> <a href="index.php?co=start"> start </a><br> <a href="index.php?co=stop"> stop </a><br> </div> Czy coś tu zrobiłem źle? Mógłby ktoś pomóc? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%)
|
php P. => ECMAScript
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
Długo nikt nie odpowiadał, więc zedytowałem post doklejając jeszcze troszkę kodu, z nadziją że tym razem ktoś się tu czegoś doszuka.
Proszę ? :wink: |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Sprobuj takiego kodu:
Kod function setCookie(nazwa, wartosc, dniwaznosci)
{ var dataWygasniecia = new Date(); dataWygasniecia.setTime(dataWygasniecia.getTime() + (dniwaznosci * 24 * 60 * 60 * 1000)); document.cookie = nazwa + "=" + escape(wartosc) + ((dniwaznosci == null) ? "" : "; expires=" + dataWygasniecia.toGMTString()); } |
|
|
|
|
|
|
|
Mój błąd. To wszystko nie działa z zupełnie innej przyczyny.
Otóż buduję stronę, która jest dostępna pod adresem http://www.nelderim.org/ . Domena została wykupiona w onecie, a oni nas dziwnie wciskają w jakąś ramkę. Jeżeli ktoś (IE) wejdzie na w/w adres to ciasteczka które zostaną "stworzone" są nie do pobrania. Jeśli wejdę pod adres ramki czyli http://www.gwrota.com/uonelderim/ i wtedy strona zapisze sobie jakieś ciasteczko - nie ma problemów z pobraniem go. Opera przechodzi od razu pod adres z ramki i w ten sposób ciasteczka działają. Czy z TYM problemem mógłby jeszcze ktoś mi pomóc? Jeśli coś wyjaśniłem niewystarczająco jasno to mówcie :wink: |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 08:25 |