![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuje sobie do pliku txt poprzez
za pomocą jakiej przeglądarki ktoś odwiedził moją stronę. Zazwyczaj wszystko jest ok. Jednak czasami zamiast tego całego kodu przeglądarki zapisuje mi $user_agent lub $html_user_agent. Co może być tego przyczyną i jak temu zaradzić? Ten post edytował Szunaj85 20.05.2009, 11:33:33 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jednak czasami zamiast tego całego kodu przeglądarki zapisuje mi $user_agent lub $html_user_agent. W pliku masz taki zapis...? To cały kod? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien jak rozumieć twoje pytania, ale postaram się odpowiedzieć.
- Jeśli chodzi o kod skryptu to oczywiście że to nie cały kod. Chciałem tylko pokazać w jaki sposób rozpoznaję typ programu klienckiego. No ale to raczej jest oczywiste. - Pisząc cały kod przeglądarki miałem na myśli np. coś takiego: "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10" - W pliku txt czasami zamiast np. powyższego kodu mam zapis: "$user_agent" ,taki "$html_user_agent", a zdażył się nawet taki "$user_agent, $user_agent, $user_agent, $user_agent, $user_agent, $user_agent, $user_agent, $user_agent". Tak jak piszę skrypt działa dobrze więc nie ma po co go pokazywać, ale czasami w pliku txt zdarzają się takie dziwne wpisy. ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż może cały kod...
Albo przeglądarka mataczy, albo cudzysłowy masz gdzieś pojedyncze, a w środku zmienna, albo coś innego. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Jeśli tak bardzo chcesz zobaczyć kod to proszę...
![]() Chmod mam ustawione na 666. Nie wiem. Może to jakieś boty, albo ktoś próbuje się podszywać pod przeglądarkę. ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie prościej? o.o |
|
|
![]()
|
|
Twój kod dopisuje na początku zamiast na końcu. ;p
A co do tematu: Cytat Może to jakieś boty, albo ktoś próbuje się podszywać pod przeglądarkę. Całkiem możliwe. Choć nie rozumiem, dlaczego wymyślasz koło na nowo - przecież Apache tworzy dziennik access_log, który zawiera USER_AGENT dla każdego żądania. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 08:09 |