![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2009 Skąd: Jaowrzno,Ost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie. Nazywam się Krystian. W PHP jest że to tak ujmę kompletnie zielony. Dopiero zaczynam przygodę z nim. Otóż sprawa rozchodzi sie mianowicie o system komentarzy. Ściągnąłem gdzieś z sieci gotowy system komentarzy [delikatnie go modyfikując]. Wygląda on juz na stronie następująco: http://mictlan77.prv.pl/comments.php
Sam kod wygląda tak:
Zmieniłem to tak aby to "ładnie" wyglądało i komponowało się ze stroną. Szczerze przyznam, że nie wiem do czego służy w tym kodzie 95% komend. Wszystko było by dobrze, gdyby nie małe ALE. Ludzie piszą komentarze i fajnie, ale nie wiem np kto jest kto. Chciałbym wprowadzić dodatkowe pole mianowicie coś takiego jak "e-mail" tej osoby, lecz żeby nie był on widoczny dla innych osób. Zależało by mi, aby działało to tak, że bez podania e-maila nie będzie można wysłać komentarza i było zablokowane w sposób, że należy podać maila, a nie jakieś inne słowo. Oraz najważniejsze chciałbym, aby ktoś mógł mi rozpisać co znaczy linijka po linijce w kodzie powyżej chciałbym wiedzieć jak działa coś co mam na stronie. Liczę na pomoc, bo jest to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam.
Powód edycji: [erix] przeniosłem
-------------------- Nieregulaminowa sygnatura została usunięta /nospor/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:03 |