![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symfony 1.1
Witajcie. Mam dwie tablice - artykuł i autor. Relacja wiele do wielu. W backendzie wyświetlam sobie admin_double_list. Zaszła potrzeba sterowania kolejnością autorów artykułu - we frontendzie ma się wyswietlić lista w kolejności takiej, jak dodano w backendzie na prawą stronę admin_double_list. Dodałem do tablicy artykul_autor pole id, auto increment. Wygląda na to że to działa tak jak chciałem, zarówno na stronie jak i w adminie widzę autorów przypisanych do artykułu posortowanych wg. id (mimo że nie dodawałem nigdzie żadnych kryteriów ani nic). Jak zwykle pytam: czy takie coś jest poprawne? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symfony pobierając dane domyślnie sortuje według id - co równa się w większości przypadków z kolejnością dodania, także jak najbardziej myślę, że jest OK
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:14 |