![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kod, który ma zmieniać nazwę użytkownika lub hasła, jednak nie wiem czemu po jego "odpaleniu" nic się nie wyświetla. Skrypt pisałem z 20 min, ale siedzę nad nim już cały dzień i nie mam pojęcia co jest nie tak. Proszę o pomoc.
Ten post edytował nospor 19.05.2009, 08:13:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Przede wszystkim zastosuj sobie najprostszy mozliwy system debugowania, czyli wyświetlaj wartości wszystkich zmiennych, od których zależy spełnienie warunków w if-ach ($_SESSION['inc'] , $_GET['wyn'] itd.)
Najlepiej walnij sobie na końcu skryptu
i obserwuj, czy zmienne, po których spodziewasz się pewnych wartości, faktycznie takie wartości przyjmują -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że skrypt nie wyświetla nawet var_dump. Pokazuje się Parse Error w linii 36. Wie ktoś może co może być tam źle ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Oj, głodnyś, głodnyś, gdzieś nawias podział? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Pokazuje się Parse Error w linii 36 po pierwsze: nie mogles od razu napisac w pierwszym poscie? po drugie: jak wyskakuje ci blad to nalezy dokladnie podac jego tresc po trzecie: kurcze, za parser ci robic nie bedziemy, a juz szczegolnie gdy masz podany dokladnie numer linii gdzie nalezy szukac bledu (w okolicach tej linii) dostales od erixa gotowca....no nic, pozostaje mi jedynie przeniesc to z dzialu php. ps: bledow masz oczywiscie wiecej, rozwiąza je tym razem sam kierujac sie komunikatem bledu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat za parser ci robic nie bedziemy - dokładnie, ja jeszcze dodam od siebie, że jak pracujesz z bazą to:- używaj mysql_error ZAWSZE, bo potem dodasz jakąś kolumnę, zmienisz kolejność itp. itd. a my będziemy się domyślać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 11:00 |